2023-05-27
之前睇openrice介绍见到有间装修好靓既餐厅,位于太子大南街一带,今日心思思想同老公过去食,顺便chill下🤤一入去发现餐厅装修好靓,满有特色😍入到去店员好细心介绍食物,食物好多都系fusion 菜式,款式新颖,集有中西文化合璧,而且唔少食物都混合左酒酿制,劲吸引😍店员喺介绍完食物之后会因应客人嘅需要,推介不同类别嘅酒或者饮品比客人👍🏻好特别嘅服务🎈招牌麻婆𝙼𝚊𝚌& 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎($𝟷𝟹𝟾)身为一个芝士我控见到呢一个菜式完全招架唔住🤤听店员讲系用咗麻婆豆腐再拼合芝士通心粉去炮制,我本身都好喜欢麻婆豆腐,将呢两样嘢拼合埋一齐过未到原来系劲好食!麻婆豆腐有麻辣味,再加上芝士通心粉,完全毫无违和感😍上枱嘅时候,店员仲有细心提我哋小心个锅会好热,真心唔错!🎈醉喵鸡翼($68)呢个醉鸡翼味道好浓烈,好香酒味,而且够冻,喺呢个热辣辣嘅夏天成真系啱晒🎈即炸鲜薯片配手制他他酱($98)他他酱系店家人手配制,味道突出独特,而薯片系真系用薯仔制成薯片,即叫即炸,再配以少量黑椒粒,味道好突出,薯片加他他酱味道好match 😍餐厅嘅手工啤,同埋唔同嘅酒类选择好多!仍然会因应客人嘅食物而去介绍唔同嘅酒类配搭
🎈招牌麻婆𝙼𝚊𝚌& 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎($𝟷𝟹𝟾)
招牌麻婆𝙼𝚊𝚌& 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎
🎈醉喵鸡翼($68)
醉喵鸡翼($68)
🎈即炸鲜薯片配手制他他酱($98)
即炸鲜薯片配手制他他酱
餐厅嘅手工啤,同埋唔同嘅酒类选择好多!仍然会因应客人嘅食物而去介绍唔同嘅酒类配搭,但因为我哋呢两日唔太舒服,所以选择左一啲酿制而成嘅茶类
🎈咸柠绿茶菌
味道有啲似咸柠七,饮落都几surprise,因为酿制咗,糖分就会转化为酸酸地嘅味道,对肠胃都会好啲㗎,我个人就最喜欢喜欢呢款
🎈青桔绿茶菌
呢款系由roasted coffee bean酿制而成,味道都系酸酸地,啱晒喺夏天嘅时候饮,呢啲天时饮一杯真系透心凉!
原来餐厅每逢星期五至星期日晚都会有特别嘅魔术表演,下次可以再嚟试吓唔同嘅菜式,私心收藏咗呢间餐厅😍好欣赏餐厅嘅细心,因为手工啤除咗会讲埋酒精浓度之外,仲会提及啤酒嘅苦嘅程度,好贴心,而且对于我哋呢啲咩都唔识嘅新手嚟讲,真系几好㗎,因为店员会真心推介俾我哋👍🏻