去左佐敦买开野,见到有间素菜店叫大圆满未去过就谂住今日清清地食下素食。上到去见到分开2边,一边似快餐店形式,另一边似餐厅有中式茶饮,最后同朋友去左餐厅果边坐得舒服点饮口茶。今次叫左3个𩠌,价钱都合理吾贵,3个𩠌送到桌面时没想到都几靓。最后每人都系百多元就食饱饱返去。五枊比目鱼像真度都好高同口感好似,份量其实都不少,但酱汁如果酸少少就更好,当然最好加个白饭黎先。蛇羹好味道,系新菜式,款式已经十分相似,口感都不错,仲有脆脆和香料食就令到件事更加完满,佢仲有一碗和一锅选择,食多食少随意,我最后食左3碗添,特别适合我吾可以成日食蛇的我但又口痕想食下。大圆满楼上楼,蛋加豆腐一齐整加上少少菜颜色已经十分吸引,上面还有素带子。份量多,酱汁吾太杰身但味道偏淡。

2015-12-15