2021-11-21 568 浏览
好耐都食过韩烧啦!系OpenRice见到呢间系旺角嘅任食韩烧餐厅,地点咁就脚,就即管试试~我哋两个人都安排咗一张大圆枱俾我哋坐,空间好够,而且随身嘅物件,倒如手袋可以放喺凳下边嘅空间,非常贴心。一坐低职员就会送上三碟前菜,分别系大豆芽、泡菜同埋海带。三样入面我最钟意食泡菜😋佢嘅味道唔会太辣,啱晒我呢啲唔食辣嘅人,而且冇乜我平时最唔钟意韩国泡菜嘅𠮶阵酸味。餐厅入边嘅自助酱料区有好多酱料可以选择,而我哋就拣咗韩式辣酱、大酱同埋蒜蓉~雪柜入边有好多唔同种类嘅嘢饮,我就叫咗每次食韩烧必叫嘅忌廉沟鲜奶啦,而家好似越来越少地方有得饮🥲除咗唔同肉类之外,餐厅仲有好多韩国小食可以拣,我哋试咗嘅水冷面、韩式炸鸡同埋炸鱿鱼须都几好味😋食韩烧梗系最梗要啲肉啦😂呢度嘅选择都好多,有猪、牛、鸡、羊同海鲜~而且蔬菜嘅选择都唔少~呢度嘅肉类同其他韩烧餐厅唔同嘅系,调味得比较轻手,唔会一食落去就好咸或者好重口味,比较可以食到肉本身嘅味道,呢点我系好欣赏嘅👍🏼为咗可以食得冇咁有罪恶咁,我哋跟咗韩国人嘅食法,叫咗一盘生菜包住啲肉食😂食完饭之后,每位食客都会送一份雪条,有四款口味可以选择。我就拣咗芒果味,呢款雪条以前都食过

前菜

水冷面

食完饭之后,每位食客都会送一份雪条,有四款口味可以选择。我就拣咗芒果味,呢款雪条以前都食过,超级浓嘅芒果味,好似食紧原个芒果咁😂😂😂做饭后甜品真系好满足呀~
  • 炸鱿鱼须
  • 韩式炸鸡