2022-11-07
一班同事收工话去食火锅,知道黄金中心商场开左间新餐厅,我哋就去深水埗钦州街94号黄金中心商场一楼的《黄金厨房》,试下佢的水准。正宗澳门🐷猪骨锅 $188 ,果汤底好靓,料又足,啲料好似仲多过汤底😂。汤料有猪骨🍖,白萝卜和粟米🌽,非常清甜😋鲜鹅肠 $98 鲜鹅肠脂肪含量少,好幼身,放落火锅一阵就食得,比猪肠更好食👍$688 / 海鲜拼盘 ,极品霜降牛颈脊(中)🦞生猛龙虾新鲜切半上枱,晶莹剔透的龙虾肉落火锅后,慢慢变成白色。将半只龙虾系锅里捞上黎,用筷子🥢夹起龙虾肉,大大旧放落口,一啖搞唔掂呀😹咬一啖,虾肉鲜甜好味!🔷活鲍鱼大厨在鲍鱼表面介左几刀,系咪会快熟啲呢🤔反正佢好弹牙鲜甜就得啦🦪美国桶蚝桶蚝好新鲜,差唔多有我只手掌咁大。我地叫左较淸的猪骨汤,所以蚝的鲜甜味更诱发出来,好食!💛元贝蒜蓉粉丝蒸元贝,最滋味的食法,元贝爽口好味👍🦐活海虾海虾新鲜鲜甜,放落粥一齐食更滋味🐂牛颈脊油脂分布好靓,渌几下就食得,入口好易就咬到,牛味浓好食😋
鲜鹅肠 $98 鲜鹅肠脂肪含量少,好幼身,放落 火锅一阵就食得,比猪肠更好食👍
$688 / 海鲜拼盘 ,极品霜降牛颈脊(中)
💛元贝蒜蓉粉丝蒸元贝,最滋味的食法,元贝爽口好味👍
🦐活海虾海虾新鲜鲜甜,放落粥一齐食更滋味 🐂牛颈脊油脂分布好靓,渌几下就食得,入口好易就咬到,牛味浓好食😋