2016-04-16 1297 浏览
本身今日谂住同朋友放工后去食晚饭Happy Friday,大家都想去间环境唔错既cafe 到ladies talk,点知因为无订台既关系,唯有下次再去过,晚饭时间周街都难揾野食,记得呢头好似有间红蕃茄餐厅,即时上开饭网揾揾,原来就系附近,一向钟意食蕃茄既我,梗系即时提议去啦!我地每人叫左一个餐,包餐汤,蒜茸包,主菜同埋餐饮。餐汤叫左一个红汤一个白汤,红汤系蕃茄汤。蕃茄汤卖相麻麻,但系饮落好好味, 酸酸微微,蕃茄味够浓,可惜唔够热,有改进空间。蒜茸包方面好脆,蒜茸味适中,唔错。香甜海鲜意粉配香草蕃茄汁:每一条意粉都沾上蕃茄汁,每食一啖都食到香草蕃茄味,加埋各式各样既海鲜,有带子有虾有青口有蚬,真系提出海鲜既鲜味,食落真系几开胃。红蕃茄德国咸猪手配黑椒汁:黑椒咸猪手采用酥炸方式炮制,猪手既皮炸得好松脆, 内里既肉又好有咬口,亦都好鲜嫩,颜色呈嫩红,配上香浓黑椒汁同薯菜,非常惹味,不过,个人认为,唔洗点黑椒汁已经好好味啦。最后饮返杯热辣辣味道又香浓既咖啡,非常满足。

我地每人叫左一个餐,包餐汤,蒜茸包,主菜同埋餐饮。
餐汤配蒜茸包
餐汤叫左一个红汤一个白汤,红汤系蕃茄汤。
蒜茸包方面好脆,蒜茸味适中,唔错。
香甜海鲜意粉配香草蕃茄汁
香甜海鲜意粉配香草蕃茄汁:
红蕃茄德国咸猪手配黑椒汁
红蕃茄德国咸猪手配黑椒汁:

最后饮返杯热辣辣味道又香浓既咖啡,非常满足。