2015-10-04 2721 浏览
牛涮锅其实可以话系香港日式牛火锅既始祖? 自从有左佢之后,香港就出现在好多间牛乜乜牛物物既火锅啦! 好彩,佢都keep到水准!拣左猪骨同蕃茄汤底,蕃茄汤好好味,又唔会太酸。而猪骨汤就好似出前一丁猪骨汤面咁既味@@有豚肉有鸡肉!记得拣左好平几set,估唔到都有鸡肉,因为出面好多间都无! 鸡肉系鸡脾肉黎既,好滑。而豚肉都有惊喜,因为出面食𠮶啲猪会好鞋,次次食几块就唔想食,但呢个猪会有encore既冲动!而菜既选择亦都好多,最开心系佢有呢个比豆卜仲好食既油扬,虽然真系好油,但吸哂个汤同肉既味道,真系食多多都唔够!主角牛肉当然亦相当不错啦! 睇个样就知半肥瘦适中,又唔会痴牙但又唁会太肥㖞,最重要系我地order左应该有4,5次,每一次都俾同样质素既牛肉我地,呢个真系要大赞一下