2021-06-25
除了炸鸡,还有牛骨汤、鲍鱼参鸡汤、部队锅、冷面、辣海鲜汤面等韩食,还有数款薄饼,炸鸡及薄饼可以选半半,前后帮衬两次都有点半半薄饼,第一次吃时就觉得薄饼太湿,第二次吃就刚刚好,饼底够脆,两次都是点古冈拉芝士拼芝士蕃茄薄饼,个人觉得前者好味啲。(注:怕臭芝士味就不要点前者)至于炸鸡,两次都点无骨,但第一次嚟错左有骨,我地冇退照要,点原味炸鸡;第二次食原味拼香蒜,冇骨。比较过两次既味道,觉得带骨既炸鸡口感好啲,不过皮/炸浆偏厚/多。而冇骨既炸鸡肉质偏腍,同埋越食越腻。人多一齐分享好啲。另外还试了招牌沙律、辣芝士年糕拉面及牛排骨汤。沙律菜不算新鲜,细份,可以不试。辣芝士年糕拉面及牛排骨汤同样细份,不过味道好好。芝士年糕拉面甜甜辣辣好好味,如拉面份量多啲更佳。牛排骨汤虽然细份,但内有6大件牛排骨,另有少少冬菇、金菇同韩国粉丝,调味适中,不会过咸或过淡,像韩国食堂任饮既牛骨汤味道。饮品方面,有Yogurt Smoothie、奶昔、汽水/梳打、茶、酒等,我就试过芒果同柚子Yogurt Smoothie,两杯味道都ok,但我偏爱芒果味多啲。新张期内,下午茶时间有65折,晚餐有75折,所以都叫抵食。不过
饮品方面,有Yogurt Smoothie、奶昔、汽水/梳打、茶、酒等,我就试过芒果同柚子Yogurt Smoothie,两杯味道都ok,但我偏爱芒果味多啲。新张期内,下午茶时间有65折,晚餐有75折,所以都叫抵食。不过如果正价呢,就可能觉得有啲唔抵食了。
辣芝士年糕拉面
原味炸鸡(带骨)
招牌沙律
半半(原味拼香蒜)
半半薄饼
牛排骨锅