2015-01-05
今日去元朗揾个朋友食饭~ 所以由佢带路, 黎到呢间哗鬼拉面 =D一坐低已经望到menu有好多选择 而且好多个餐都系饭,面,沙律,小食,寿司入面既2~3个配搭满足到三心两意既人 ~!我叫既系自选拉面餐(配哗鬼炒饭+小食+饮品) $58拉面(转乌冬)既𩠌我拣左: 酱烧牛肉汉堡小食我拣左: 小丸子 (其他选择: 炸豆腐, 炸饺子, 金瓜卷, 炸鱿鱼)饮品我拣左: 蜂蜜水拉面既𩠌可以参考以下:好多选择乌冬(面豉汤底)配酱烧牛肉汉堡乌冬软硬度适中, 但我拣错左面豉汤底, 因为偏咸...酱烧牛肉汉堡得1块, 但好好味~~ 哗鬼炒饭配小丸子虽然个饭好似无乜料咁, 但食落唔会觉得寡, 因为有好多蟹子, 粟米同萝卜丝~ 绝对会一啖接一啖!朋友叫既系日本冷面配小食餐 $62冷面佢拣左: 荞麦面冷面既𩠌佢拣左: 日式煮肥牛肉 (另一选择: 酱油猪颈肉)小食佢拣左: 炸鱿鱼饮品佢拣左: 蓝梅汁我试左少少, 荞麦面味道唔错呢~~ 配料有青瓜, 蟹柳, 泡菜, 紫菜同蛋!加上日式煮肥牛肉后~~ 味道更丰富炸鱿鱼好有味! 又唔算太油, 令人食欲大增~~我地另加左一个小食, 就系落单时已讲明要等20分钟既盐烧三文
拉面(转乌冬)既𩠌我拣左: 酱烧牛肉汉堡
饮品我拣左: 蜂蜜水
拉面既𩠌可以参考以下: 好多选择
乌冬软硬度适中, 但我拣错左面豉汤底, 因为偏咸...
酱烧牛肉汉堡得1块, 但好好味~~
绝对会一啖接一啖!
朋友叫既系日本冷面配小食餐 $62
冷面佢拣左: 荞麦面
冷面既𩠌佢拣左: 日式煮肥牛肉 (另一选择: 酱油猪颈肉)
小食佢拣左: 炸鱿鱼
饮品佢拣左: 蓝梅汁
配料有青瓜, 蟹柳, 泡菜, 紫菜同蛋! 加上日式煮肥牛肉后~~ 味道更丰富
期待太高, 呢个反而整得麻麻, 唔够味, 可以浓味D
不过今日既物价可以以呢个价钱食到三文鱼腩都几抵, 而且份量OK! 我地7点开始食, 店内已坐满超过一半人
我好羡慕住元朗既人可以当呢度饭堂
另外, 用餐途中见到有唔少人叫铁板餐, 侍应拎过时已经闻到好香..
下次再黎我会试铁板~
题外话/补充资料:
侍应态度主动积极, 好有礼貌
一坐低就拎多张椅比我放大褛, 好细心