2020-09-21 1087 浏览
今日嚟到呢一间餐厅食火锅自助餐放题,食得好满足!..我哋系拣鸳鸯锅,第一个汤底系黑松露牛乳汤,离远已经闻到黑松露嘅香味,原来佢系用咗黑松露片、黑松露酱同黑松露油,当然唔少得牛奶🥛熬制而成,店员话攞嚟渌猪肉最夹!果然冇讲错!另外,我觉得金菇、冬菇加落呢个汤底去都好正。食完呢个锅个口充满黑松露嘅浓香! 😋..另一个汤底拣咗养生花胶鸡汤,除咗有一只嫩滑嘅肥鸡,仲有劲多花胶,真材实料!佢啲配菜都劲好食,小棠菜吸晒个汤底精华,豆腐微微烤焦左,好睇又好食😝 ..我哋加钱升级左,可以食到美国顶级牛小排同埋日本鹿儿岛顶级黑豚,肉质鲜嫩,美味可口❤️呢度仲有海鲜,包括大虾、生蚝、墨鱼仔……佢个带子劲鲜甜,令人回味无穷!呢度当然仲有其他丸类、粉面,火锅配料选择够晒多!..除咗食火锅,当然唔少得食刺身、串烧、天妇罗、炸物、沙律吧……选择劲多,我觉得佢啲串烧做得几好,即叫即烧,我最钟意食金菇肥牛串同芦笋豚腩卷串😛同埋佢个冷盘系有虾同埋蚬,好俾货。..最后食埋甜品,正!食到劲饱,其实仲有好多嘢未食到,下次嚟嘅时候要试埋先❤️❤️❤️
今日嚟到呢一间餐厅食火锅自助餐放题,食得好满足!

2020-09-20
下午茶