2016-03-07 2388 浏览
老公o既女同事F 生日,成班同事就约o系 前晚(5-3-2016 Sat)唱K,我o地准时7:00pm到,攞完房即攞o野食先,种类唔多,最触目o既系大大只o既翡翠螺.我食o左:牡丹虾, 翡翠螺几鲜甜.寿司F话啲饭硬,叫我o地唔好食.老公话都试吓先,佢话佢o个件唔太硬.我又试,我o个件直情唔硬,冇乜事.睇o黎系F o个件摆o左好附.刺身:马刀贝,切到细细件,我净系食到仍o既爽,根本就冇乜味.鲷鱼,一般.希灵鱼,我食苦味.吞拿鱼刺身,我一向都唔好,老公食,佢话味道好怪. 鸡中翼串洒上七味粉,得个辣字.海蜇,正常冇问题.天妇罗,脆浆正常够薄,虾同南瓜都几甜.唔知咩猪扒条,口感爽到似猪颈肉,几好食.片皮鸭卷到大大旧,正常冇问题.麦乐鸡一般,差过麦当劳章鱼丸沙律汁够,几好味o既熏蹄,瘦o既硬o鞋虾缾,竟然,身软同有鲜味,唔错.炸菜饼,一般吧.炸云吞,正常冇问题.肾,原来唔辣咸, OK.烧蚝,只蚝竟然超腍,腍到烂开埋,唔可以完整咁夹起一只,而且冇蚝味.猪皮鱼蛋辣,但辣o系表面,不过都系唔o岩我食.肠粉,冇味o既.冷面,OK正常啦.甜品:另一个女同事F攞o左大大个泡芙,话新鲜,睇住职员拎出o黎,叫

我食o左:
牡丹虾, 翡翠螺
几鲜甜.

寿司

刺身:
马刀贝,切到细细件,我净系食到仍o既爽,根本就冇乜味.
鲷鱼,一般.
希灵鱼,我食苦味.
吞拿鱼刺身,我一向都唔好,老公食,佢话味道好怪.

鸡中翼串
洒上七味粉,得个辣字.

海蜇,正常冇问题.

天妇罗,脆浆正常够薄,虾同南瓜都几甜.

唔知咩猪扒条,口感爽到似猪颈肉,几好食.

片皮鸭
卷到大大旧,正常冇问题.

麦乐鸡
一般,差过麦当劳

章鱼丸
沙律汁够,几好味o既

熏蹄,瘦o既硬o鞋

虾缾,竟然,身软同有鲜味,唔错.

炸菜饼,一般吧.

炸云吞,正常冇问题.

肾,原来唔辣咸, OK.

猪皮鱼蛋
辣,但辣o系表面,不过都系唔o岩我食.

肠粉,冇味o既.

冷面,OK正常啦.

甜品:
另一个女同事F攞o左大大个泡芙,话新鲜,睇住职员拎出o黎,叫我试.好的.
哗!好难食,腍o既,内里o既cream唔多.

朱古力挞,朱古力味唔太甜,几o岩食o既.

啫哩糖,都系甜o既.

Tiramitsu,冇要求就觉OK o既.
泡芙
其实我重有好多o野冇食,例如:鲍鱼,鸡软骨,时蔬,三文鱼刺身,蟹,熟虾,濑尿虾, 汤,日式汤面,辣汁煮螺,,雪糕等.

开头睇见o野食种类唔多,但后o黎o黎o既朋友都有唔同o既o野食,我再走出去,原来佢o地o系refill食物时,系直情攞另一种出o黎,唔系refill而系replace.
味道系2.46分

服务:
1. 我o地开头有4个人,我谂住一次过帮晒咁多人攞片皮鸭,就叫职员俾4件我,佢答每人令次只可攞1件OK,佢讲完都唔郁手,我即刻话咁俾1件我,佢至郁手.
2. 我次次出去攡o野食,攞刺身位o既师传一定唔o系o度.

收费: $149.00一位,加$30.00食buffet.
2.5分
2016-03-05
$196.90 (晚餐)
  • 天妇罗
  • 章鱼丸