2020-07-17
太子新开咗间车仔面店,铺头细细,但食物选择好多,单系面底已经有14款😮!不过最吸引我都系各款炸物小食😋。.🍜车仔面 我拣咗比较少见嘅虾子捞面($13),虾子份量超多,味道咸香。餐牌仲有蒜油同黑松露捞面,感觉上都好吸引。𩠌菜方面,我拣咗何车野菜($13)、竹笙($10)、糖心萝卜($8)。当中以糖心萝卜最惊喜,味道清甜,口感够腍又无渣。.🍗下午茶D (何车炸盘+黑松露薯条+饮品)$40何车炸盘有齐醉炸鸡翼、炸腐皮角、吉列蚝、炸花枝丸。醉炸鸡翼几有新意,又有醉鸡嘅酒香味,外皮又够香脆🤩。炸腐皮角原来唔系炸腐皮。佢食落烟韧重鱼肉味,反而似片状嘅鱼肉春卷😋。.黑松露薯条都系用嚟过下口瘾,但个人唔系好钟意波浪形薯条,薯味太淡😖。.整体嚟讲车仔面嘅面底、𩠌菜选择都颇多,一次肯定食唔晒想食嘅款式。小食价钱相宜,就算一个人食都可以试多几款😚。.何车车仔面太子界限街41C号长胜大厦地舖
🍜车仔面
🍗下午茶D (何车炸盘+黑松露薯条+饮品)$40