2021-09-09
中学生时期嘅冬甩妹喺上水返学,仲记得想当年每隔一两个星期就会嚟食lunch,每次等位最少都要15分钟左右,非常爆场!所以呢间绝对系上水区嘅老牌小店,今次返嚟试试佢哋嘅下午茶餐😋 平民价格、选择又多,平时一放假就谂唔到去边食tea嘅你哋绝对可以一试,$40-50蚊下午茶餐包饮品,环境宁静啱晒同朋友倾计谈心,重点系餐厅一大幅落地玻璃,方便渣车人士睇住架车有冇抄牌🤭.👉公司三文治 ($50)推介指数: ⭐⭐⭐⭐每次叫公司三文治都食唔晒,今次呢个竟然食得晒!烘得刚刚好嘅多士、恰到好处嘅沙津酱、配上炸得非常香脆嘅虾片,非常赞👍 而且冬甩妹唔系太喜欢公司三文治里面有午餐肉,所以呢个就啱晒我口味啦😋 唯一美中不足嘅系,有1-2块虾片冇吸干油,导致口感唔脆。.👉吉列猪扒捞乌冬 ($50)推介指数: ⭐⭐⭐呢个乌冬有点小惊喜,用日式咖哩汁捞乌冬,酱汁有轻微辣辣地,味道浓郁。配上炸得好脆口嘅吉列猪扒,喜欢食浓味嘅朋友一定要试吓,冬甩妹就觉得食食吓会愈来愈浓味所以不太喜欢。以下午茶嚟讲,猪扒份量好大份,非常抵食!
👉公司三文治 ($50)
推介指数: ⭐⭐⭐⭐
👉吉列猪扒捞乌冬 ($50)
推介指数: ⭐⭐⭐