2021-10-09 598 浏览
这间粥面店最近很红。听讲最高峰时期要排队。其实我之前都想去试吓。但因为见佢有下午茶餐就想等那时再试。因为下午茶餐价钱真系好超值。今日夜晚好想食清淡啲,所以就选择这个。就算唔系下午茶都无所谓。今次点选咗嘅食物:男朋友叫咗云吞面。呢碗云吞面只可以讲系合格无投诉。唔觉得特别要排队食,之前听讲总店有人要排超过半小时去食我真系好惊讶😦不过真心讲呢个云吞面真系合格。价钱唔算太贵。云吞够大粒汤底都好入味。食得出汤底上有花心思去做。隔离坐嘅姐姐只系点咗云吞,原来价钱都唔贵,下次可以选择这样食,那就可以叫更多小食去试。我就点咗呢碗鱼腩粥。评价同云吞面一样。只可以讲系合格。鱼腩大大件好足料。但无咩鱼鲜味令碗粥更精彩。只会令你觉得生记真系好好味。但都系满意的因为真系饱肚的最后我哋点咗小食。这个都系这里的招牌菜。这个严格嚟讲比上面的主食更贵。接近十几蚊一粒。但佢哋这个炸法和大大粒嘅做型。真系好吸精的令人好开心。不过下次可能我哋只会点两粒。因为真系好足料好饱肚值得一试。但其实好咸我唔知系我问题还是我食唔惯这个很多腌料嘅鲮鱼球。根本唔加粯介都好重味。这里系可以选择两粒、四粒和六粒,其实一人一粒真系够试味。讲完食物
今次点选咗嘅食物:
云吞面

我真系好惊讶😦
鱼腩粥

因为真系饱肚的
蚬介鲮鱼球

讲完食物就讲下本人对这间网红餐厅嘅评语:

这里好处系有一人坐位。好多旧派嘅粥面店多数都只系会有一堆卡位和圆桌位。但其实大部分来粥面店嘅食客,好多都只系放饭时一个人食碗粥面。如果有这些位置,可以令单人嘅食客方便很多。还有就系佢哋在桌上放置很多唔同嘅酱料。还有一个大大嘅酸萝卜粒。这个酸萝卜粒很可口。职员唔会规定你食多少。所以随便食用就可以。因为有大量酱料,所以其实可以做到「不求人」境界。唔需要成日麻烦职员。虽然可能令桌上位置唔够宽阔。但对于人手安排都系好事。
这里餐牌很多唔同选择。试完之后我应该都会再试。不过真系好想试佢哋下午茶𠮶餐。唔知会唔会一样足料和抵食

2021-09-20
$52.5 (晚餐)
蚬介鲮鱼球