2024-05-11
估唔到系旺市内,有一间选择种类繁多,甚至例如少见嘅海参难同牛沙瓜,环境干净企理嘅牛杂粉面店。净食五香牛什包括有牛肚、牛肺、牛膀、粉肠、大肠。份量都相当多。每款都处理得十分干净无异味。我最钟意就系牛肺,质地柔软,而且无任何筋位。另外嘅牛什味道都唔错,相当入味。蜂窝状嘅牛肚有嚼劲;牛膀入口松化,味道不膻不涩;粉肠口感粉嫩,充满粉状感;大肠充满脂肪。牛三宝米粉粉面大大碗,有我最钟意嘅牛筋,充满骨胶原,口感Q弹滑嫩;牛腩偏瘦,充满牛味。我要晒(炸物拼盘)最估唔到小食都好出色,嗌左我要晒,就可以试晒多款炸物小食,有炸鱼皮、炸云吞、炸鱼条、炸墨鱼条、炸章鱼丸、炸虾枣丸,配有甜酸酱。即叫即炸,全部都系金黄色。炸虾枣丸、炸墨鱼条、炸章鱼丸、炸鱼条全部都相当弹牙,炸鱼皮同炸云吞十分酥脆可口。我地加钱转左套餐就有油菜同餐饮~腐乳通菜同蚝油生菜,虽然系跟餐,但全部都大大份。每次食粉面店,都必点腐乳通菜,呢间嘅腐乳超级浓郁。最后配埋餐饮:咸柠七、龙凤柠乐夏天食饭,点少得饮品。见到玻璃樽嘅汽水特别开心,仲要有港式特色嘅龙凤柠乐,为呢餐画上完美句号。
净食五香牛什
牛三宝米粉
我要晒(炸物拼盘)
我地加钱转左套餐就有油菜同餐饮~
最后配埋餐饮:咸柠七、龙凤柠乐