2022-06-27
Ouiii。WeeeEat - 选择超多嘅上海,四川菜 - 咏藜园四川菜馆🌝Lunch虽然佢地个店名系四川菜馆,但佢地嘅菜式亦都包罗万有😍! 想讲睇佢地嘅餐牌都睇咗劲耐,样样野都劲想试😝! 👱🏼♀️招牌担担面$32佢地既担担面性价比几高,虽然配料要分开叫,但面既份量亦几多😍! 佢地既汤底非常之入味,芝麻酱嘅味道好浓郁,又种愈食愈想食既感觉~👱🏼♀️醉猪手$45其中一样餐厅推介既食品,食猪手最惊佢仲有毛毛系到🥺, 不过佢地就冇呢个问题,都清得好干净! 不过个汁就偏咸,同埋酒味唔算好重🥲👱🏼♀️酸辣汤锅巴$84我自己本身好钟意食酸辣汤😊,但第一次尝试加埋锅巴(即系饭焦)既配搭!开头都惊好伏😂 但锅巴浸咗落去个酸辣汤又出奇地好食,几特别😳! 不过个酸辣汤就有啲失望,酸味太重,同埋比较稀,配料亦都比较少🥲!👱🏼♀️炸银丝卷$20食落有d似平时食开嘅炸馒头,但个表面可以炸得比较松脆一d 😟~不过佢地真系胜在选择好多,啱晒成大班人一齐黎食可以试多d唔同既野~
🌝Lunch
👱🏼♀️招牌担担面$32