2023-11-06
两口子难得放假,外出食饭有时都有点头痛,选择 困难症最后拣咗食韩国菜走入金巴利街边行边拣,1.老字号 2.小店 随意地拣咗呢间……小店随便点几个试试1.泡菜煎饼🍕2. 炒粉丝🍝 3. 炆牛肋骨 🍖4. 饭卷 🌯小伏炒粉丝口感味道还可接受,但系食到尾剩太多油,对一向食得好健康嘅人见到一定吓亲小小伏泡菜煎饼 没想像中感觉,入口有点粉粉地 ,唔系外脆内软饭卷 🫠 有点松散 , 食材份量算足够 , 个人觉得味道就麻麻 中大伏炆牛肋骨🍖 据我之前食开同认知应该全用厚厚牛肋骨(约3cm厚),小锅内配菜只有甘笋白萝卜加6件牛肉,目测&入口发现只有2件系牛肋骨,其余4件似牛腩,食落虽然唔柴,但都唔系咁好受🥲又冇咩味,甘笋白萝卜就好淋,似煲汤料,个汁好流……唉一餐饭两口子五百几蚊都唔会只求饱肚就算,都希望食物质素好少少
随便点几个试试
1.泡菜煎饼🍕