今日晏昼成30度 又焗又热 真系唔想再喺条街度停留 食番碗透心凉嘅糖水就最好不过啦门口张贴多款透心凉甜品嘅照片 见到已经心心眼上网睇过 位于深水埗嘅三姐松记糖水口碑几好 除咗卖相得之外 食材都选用新鲜的 而且选择多不胜数 喜欢传统的或是喜欢新颖的 都能在这里找到墙上挂著一些风景的照片和小小的盆栽装饰 带点温馨嘅感觉 既简约又简洁甘露配雪糕$34鲜黄色嘅杨枝甘露不但有芒果浓厚的香味 而且有熟透嘅芒果肉 味道一点也不酸而且每一啖都有烟烟韧韧嘅西米 伴著雪糕一齐食 凉快嘅感觉从心头涌上榴梿处处$58榴梿紫米露+榴梿班戟+榴梿雪糕喜欢吃榴梿嘅朋友一定要试下呢个榴梿处处有真真正正嘅榴梿肉 味道香浓真实 有三种不同食法 一次过可以满足三种唔同嘅愿望本人最为喜欢榴梿班戟 班戟皮非常薄 包著厚厚嘅忌廉 中间系榴梿肉 又香又滑又软熟炎炎夏日又点少得一杯消暑嘅饮品呢香芋椰皇冰$33淡淡嘅梦幻香芋紫色 女生最爱密密麻麻嘅细碎冰 非常冰冻 有清新消暑嘅椰皇水味 味道不会太甜临走仲外卖咗榴梿班戟返屋企同屋企人分享

门口张贴多款透心凉甜品嘅照片 见到已经心心眼

甘露配雪糕$34