2004-10-01 34 浏览
昨晚去了又一城食饭, 原本Book左一间成日都有人排队既意大利餐厅, 但因为朋友迟到, 所以无去, 不过虽然无去呢间餐厅食, 但对佢既印象唔好, 因为当我去到想book位既时候, 站在门口既一位女待应有一种打量客人衣著既眼神, 令我气在心头, 唔通要著到一身名牌先可以入去食饭??我最讨厌一些摆起"唔忧做"架子既餐厅!行了一会, 途经各式各样既餐厅, 结果选择了Queen's Cafe, 推门进入, 餐厅灯光柔和令人感到温暖, 可惜卡位一早俾人book晒啦, >.<, 唯有坐其他位, 桌上点著小蜡烛, 气氛浪漫, 晚市有多款套餐可以选择, 价钱同扒王差不多, 唔算贵。我同朋友各点一个餐我)西冷牛扒餐, (朋友)烧鸭胸餐先来餐汤, 选了罗宋汤, 系一种遗忘了的味道, 好耐未尝到令我满意既罗宋汤, 这里既罗宋汤味道好合我心意, 再配面包一个(不过面包唔够热, 美中不足)到主菜西冷牛扒, 叫了八成熟刚刚好, 系用碟上既, 仲有小棠菜, 粟米及薯蓉, 薯蓉用锡纸用住要打开先可以食, 热辣辣而且味道调得不错, 沾牛扒既汁系用一个小玻璃碗戴, 不过味道一般。朋友叫了烧鸭胸配橙汁, 一

我同朋友各点一个餐:
(我)西冷牛扒餐, (朋友)烧鸭胸餐

朋友叫了烧鸭胸配橙汁, 一样叫了八成熟, 我偷食了一些, haha, 酱汁有好香既橙味好开胃, 而且有两大块鸭胸(切片上), 份量十足, 鸭胸亦好谂, 不过提醒大家唔好要咁熟, 我谂如果要六七成熟会更加好。
最后有一杯餐饮, 一般啦!

埋单$300多点, 不过都算饱^@^
服务都唔算好, 只系食物同环境好!