2018-09-11 495 浏览
每次去APM都好怕人多,食个饭都要等成粒钟,再唔系就要同人逼food court。但其实离APM近近地既OPC都好多野食,而且环境静啲又无咁多人。呢间pepper lunch位于OPC既二楼,地方大,而且俾完钱之后职员就会编好位再直接送到你位上,比起一般food court要自己捧餐方便得多~枱上亦有调味料供客人自用,中意倒几多蜜糖汁都得有薯蓉、粟米、牛肉同汉堡扒,比较丰富既套餐,配一碗白饭。烧烤汁已经预先加左落去,汁落得比较少,唯有自己加返啲蜜糖汁。牛肉偏瘦,但唔会韧,份量唔多;汉堡扒够厚身,但感觉捞得太多面粉,口感好粉好糜。薯蓉整得唔错,有薯仔味之余亦有奶油香。 牛肉几多几抵食但用既系肥牛片,肥膏部份较多。寿喜烧汁偏咸,建议先加一半,唔够味先再调味。配料好多,菇索哂酱汁后更惹味,好送饭,唔错既一个配搭去开观塘想揾个清静既地方舒舒服服坐下食下野,呢栋大厦不失为一个好既落脚点。
枱上亦有调味料供客人自用,中意倒几多蜜糖汁都得

日式烧烤汁牛肉拼汉堡扒

有薯蓉、粟米、牛肉同汉堡扒,比较丰富既套餐,配一碗白饭。
薯蓉整得唔错,有薯仔味之余亦有奶油香。
寿喜烧牛肉锅
牛肉几多几抵食
但用既系肥牛片,肥膏部份较多。
寿喜烧汁偏咸,建议先加一半,唔够味先再调味。
配料好多,菇索哂酱汁后更惹味,好送饭,唔错既一个配搭

2018-09-09