小妹第一次写食评,平日都好懒食完就算,但今次因为避雨意外遇到嘅新店真系好值得分享!!铺面偏新式,茶底拣左白牡丹(因为未饮过,又ok清香),可能夜晚兼唔算多客,几岩我地一行四人慢慢倾计,服务员态度几好冇赶人冇西口西面,又好主动帮我地换骨碟,搞到我地都有啲唔好意思讲返啲食物,真心高汁,有猪润烧卖肠粉沙翁果类怀旧点心(但今次冇叫haha)试左皮蛋酸姜虾酥(好味平日好少见,应该算功夫菜?)、银鳕鱼煲仔饭、乳鸽(影都影切,被个fd食左-.-但好入味都有肉汁嘅)P.S.甜品好出色!!黑芝麻卷传统野(终于唔洗去斋铺先食到,入口即融feel到芝麻蓉,好推介!!)仲有个水果拿破仑,好惊喜,估唔到中式点心铺会有得食,仲要唔欺场,松化又脆,同埋同埋铺面嘅珍宝蓝莓大到手指公咁(今次终于影得切)仲要系甜的今餐真系多谢落雨下次经过Yoho附近会再战的.系一间对得住价钱同食物质素嘅点心铺

今餐真系多谢落雨
2024-08-20