有时候放假dinner想简简单单食一餐,其实台式料理都系唔错嘅选择黎架 ! 今次带大家睇下之前都介绍过一次嘅灯笼卤味,次次行过登龙街都见到好多人排队,所以想食嘅话尽量避开啲热门时间啦🤓好似我地咁早少少食6点左右就直接walk-in都ok la~☺️🔹祖传卤味 佢地嘅招牌卤味有好多选择,所以一定有野岩你地食啦~ 今次我个面底就叫左稻庭乌龙面,乌龙面食落爽滑烟韧,咬劲十足,唔错唔错😋唯一要挑剔嘅位系面底唔系好入味,如果可以吸收晒香浓卤水汁就好啦🥸配料方面我就选择左鸡翼,酸菜,鹌鹑蛋, 豆腐。个人觉得鸡翼同鹌鹑蛋都几唔错,几入味,下次都会再叫👍🏻豆腐就相对都系清淡少少,个人认为如果再浓味少少会更正,更入味,食落会惹味啲,不过呢个都系个人口味黎嘅,对于有啲人黎讲可能呢个浓度已经系岩岩好😊🔹Shake Shake 海苔盐酥鸡我觉得呢个都几得意,好少台式料理店会出shake shake style嘅小食😂但佢个紫菜粉嘅味都几香,盐酥鸡亦都嫩滑唔干身,如果想叫小食嘅话大家都可以考虑下☺️

🔹祖传卤味

🔹Shake Shake 海苔盐酥鸡