2011-10-29 8 浏览
下午茶时间同男友方先生黎到荷里活广场,想揾间餐厅歇歇脚、医医肚的;结果黎到呢间,店员把我们安排到最里面的半圆形梳发位,位子都几大几阔的,系座落会舒服到等食物期间都会令人想洽一洽^^"望住个下午茶面食ge餐牌,仲以为净系个"正宗重庆麻辣汤底"先要加$3,我叫左个"枝竹鲜冬菇酸菜粉"想转"酸辣汤",唔知系店员会错我意,以为我要的系重庆𠮶只,话要加$3,虽然方生话整加啦,但最后我都系决定唔加了;而方生就要左个"咖哩牛筋腩面"等左5-10分钟到,野食到啦~~咖哩牛筋腩面:牛筋腩好多肥油位呀!!呢点要扣分了>.< 而且咖哩都好淡,可以话系食唔到的... ...但要赞赞的系个面,名叫"发丝面",面系粗幼不一的,十分的爽口;若有机会再去食,一定要指定要呢只面!!枝竹鲜冬菇酸菜粉:幸好最后冇要到酸辣汤,如果唔系?清清淡淡的"本性"就会被破坏了... ...所配的系米线,唔会话唔好食的,都系一般食开的大路野,好清的汤,酸菜不多所以不会突出其味道,反而枝竹同冬菇就好好食,枝竹系实身会食到浓浓的豆香;但此粉唔适合"食肉兽"的朋友们,因成碗粉系一丁点的肉碎都唔会有的~~ 但个枝竹真系值得试一试
下午茶餐牌
等左5-10分钟到,野食到啦~~
发丝面好食!!
枝竹鲜冬菇酸菜粉:幸好最后冇要到酸辣汤,如果唔系?清清淡淡的"本性"就会被破坏了... ...所配的系米线,唔会话唔好食的,都系一般食开的大路野,好清的汤,酸菜不多所以不会突出其味道,反而枝竹同冬菇就好好食,枝竹系实身会食到浓浓的豆香;但此粉唔适合"食肉兽"的朋友们,因成碗粉系一丁点的肉碎都唔会有的~~ 但个枝竹真系值得试一试呀!
枝竹鲜冬菇酸菜粉
另一提:下午茶时间店内有d清静,再加上梳发位好好座ge关系,真系有d令人唔多想离开^^"
发丝面好食!!
枝竹鲜冬菇酸菜粉