2007-01-29
寻晚两口子旺睇完戏咪食晚饭啰, 都唔知食咩好, 行行下就行到呢度, 又见冇咩人唔使等位, 又有小小想食越南野, 咪入去食野啰!呢度招呼都几好, 入到去见到有卡位, 于是安排我地入座, 坐低佢地就放低餐牌同埋热茶, 之后仲不停添茶! 谂左一阵就决定叫野食喇, 我地叫左生熟牛肉汤蒙, 越式炸虾饼同埋越式牛肉虾片!生熟牛肉汤蒙, 黎到时竟然变左生熟牛肉汤河, 于是咪同佢讲, 佢地即刻话同我换过, 几好! 呢个汤蒙真系好好味, 可能我好钟意食越南汤蒙啦, 个汤底清甜, 牛肉都好松, 芽菜十分爽口, 加埋d辣椒酱就简直一绝, 好味道, 正呀; 越式炸虾饼都炸得好香好脆, 不过就多d油啦, 都可以; 越式牛肉虾片就系女友从未试过, 所以特登叫比佢试下, 虾片就好脆, 仲有好多粉丝, 面头就有热热地牛肉, 再点埋d醋汁, 令到d粉丝冇咁干, 好好味, 一碟仲有八件, 食都食唔晒呀, 直头底食!饭后仲送甜品, 不过我地冇咩兴趣, 所要冇要到! 埋单唔使$110, 都抵食呀! 有机会一定会再黎!