原來屋企附近都有一間咁高質素既日式拉麵店!一入到去燈光比較暗都幾有feel🤓小店係湯底上落左唔少心機,無論係招牌白雞湯定係入門級醬油湯都睇得出係落足力炮製,值得一提既係拉麵旁邊既配菜全部都好高質,令食客感覺係值回票價👅🔥醬油拉麵$88心血來潮好想食碗簡單嘅醬油拉麵☺️係香港食過唔少醬油拉麵都同日本既味道差好遠,所以一開始都唔太抱期望😛直到拉麵一上枱,勁香🥹!而且整體既presentation十分好吸睛,第一感覺已經係一碗好足料嘅拉麵!湯底濃而不膩,絕對可以飲晒成碗湯!拉麵彈牙掛湯☺️最後講下配菜,分別有雞肉同埋叉燒👅雞肉有驚喜!起初以為成舊白色一定冇味,其實肉質十分嫩滑,雞味濃,估計似係用慢煮方法去做!真係一碗好唔錯嘅拉麵👍🏻🥰

🔥醬油拉麵$88