2022-10-03
有日系铜锣湾好早食完dinner,见到after you竟然冇人排队,即刻去试吓睇吓同泰国有冇分别先(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍽食物👍🏻Thai Tea Kakigori $138 7/10因为好多选择已经sold out,不过我最想食嘅泰奶冰都仲有得卖~ 佢哋嘅冰好幼细绵密,入口即溶~ 面头有奶盖,虽然偏甜但都系食到有泰式奶茶味,如果觉得唔够味仲有个泰奶sauce可以自己加。虽然外层冰好出色,但入面系配凉粉同多士粒,多士浸到湿晒口感好奇怪,凉粉同泰奶冰又唔系咁夹,如果入面啲馅换成第二种可能会更加好味👉🏻Lavender Lychee Soda $48 6/10渐变色嘅卖相好靓,但饮落去系好甜嘅糖浆味,都系影下相就算啦😅可以唔使嗌⛩环境👉🏻铺面唔大,可以坐嘅位置唔多,不过唔算好迫坐得唔舒服💁🏼♀️服务👍🏻喺counter落完单之后会有职员送餐,职员态度都好有礼貌📝总评 6.5/10好耐之前喺泰国食过芒果糯米饭冰同泰奶冰觉得好难忘,嚟到香港觉得泰奶冰外层嘅味道系一模一样,但对入面嘅馅料嘅印象好模糊😂而家食都觉得系麻麻哋,同埋定价真系比泰国高好多🤔 CP值唔算高,下次可能会试芒果糯米饭冰,都系等冇咁多
🍽食物
👍🏻Thai Tea Kakigori $138 7/10
⛩环境
👉🏻铺面唔大,可以坐嘅位置唔多,不过唔算好迫坐得唔舒服
💁🏼♀️服务
📝总评 6.5/10
好耐之前喺泰国食过芒果糯米饭冰同泰奶冰觉得好难忘,嚟到香港觉得泰奶冰外层嘅味道系一模一样,但对入面嘅馅料嘅印象好模糊😂而家食都觉得系麻麻哋,同埋定价真系比泰国高好多🤔 CP值唔算高,下次可能会试芒果糯米饭冰,都系等冇咁多人排队嘅时候先去食~
👛人均消费 ~$93(连加一服务费)
⏱冇限时