2012-10-22
今次约咗朋友食咖哩 我地好早到,大约6点半就到左啦,唔洗等位,但入到去已经坐左4,5枱客人呢间餐厅系由外籍店员serve客既,一坐底就送上两杯水,系柠檬水黎既,服务唔错睇Menu,set dinner唔系咁啱食,所以同朋友拣左咖哩套餐,虽然唔系 set dinner,但系都有味噌汤、沙律跟餐,饮品要额外加钱我叫左个咖哩牛肉餐,朋友拣左咖哩炸蚝餐,等左5分钟左右就有得食成个餐系由托盘送上黎,几整齐沙律味道唔错,酸酸甜甜咁;味噌汤味道普通;咖哩唔会太辣,入口香浓,不过我觉得比较普通,唔算突出;牛肉煮得刚好,不会太硬或软我试了一口朋友的炸蚝,味道比牛肉出色,炸蚝炸得外面脆,内里软滑,配着咖哩吃,十分好吃,可惜只有3块,份量较少额外加钱既冻柠茶,糖浆另上,自由调较甜度,好饮总括黎讲,咖哩唔算突出,味道普通,如果我再去,可能会试食其他餐而唔会拣咖哩lu
睇Menu,set dinner唔系咁啱食,所以同朋友拣左咖哩套餐,虽然唔系 set dinner,但系都有味噌汤、沙律跟餐,饮品要额外加钱 我叫左个咖哩牛肉餐,朋友拣左咖哩炸蚝餐,等左5分钟左右就有得食 成个餐系由托盘送上黎,几整齐
我试了一口朋友的炸蚝,味道比牛肉出色,炸蚝炸得外面脆,内里软滑,配着咖哩吃,十分好吃,可惜只有3块,份量较少 额外加钱既冻柠茶,糖浆另上,自由调较甜度,好饮 总括黎讲,咖哩唔算突出,味道普通,如果我再去,可能会试食其他餐而唔会拣咖哩lu