2019-08-01
星期六夜晚临时book,十几人都居然仲book到。因为大家多人想要打边炉, 喺港岛就谂到食呢一间。$168唔使加1,包咗酒水,系几抵嘅。首先呢就有鸡煲, 就有分唔辣,bb辣,小辣,中辣,大辣咁嘅。佢系会因应你人数而调整有几多鸡嘅,但我觉得事实上佢畀嘅鸡实在too much! 我哋拣左bb辣,我觉得还可以,几好味,不过比较浓味。食完鸡之后你可以叫佢加水开始打边炉。嘢食都系𠮶啲啦,菜,丸,肥牛呀个d. 但系因为个鸡煲再加水都系辣嘅,所以如果你放菜就会辣得好犀利,因为菜会吸晒啲味。佢另外出面仲有小食既(茶叶蛋,酸萝卜𠮶啲咁),不过我就冇食啦。overall食物嘅质素就一般啦,肥牛冇咩味, 鸡煲系好食过打边炉嘅。有少许漏单嘅情况,但waiter服务态度都好ok,佢会主动同我哋讲张櫈下面系有得摆袋嘅,算系咁啦!