2019-11-18
好耐冇出街食过野啦真喺好耐都未出去行过街啦😩,最近好多铺头都选择关门,真系想食嘢都难啊😕😕。经过尖沙咀,见到间食水门鸡既餐厅,里面好多人都食紧,应该都唔错,所以就选择入去试试佢。*餐厅啲墙都刻左应该系泰文嘅字眼,至于内容系啲咩就唔多清楚啦😂😂整体黎讲环境都几干净,坐落都舒服嘅。之后我同个朋友叫左双拼水门鸡饭、鲜虾冬阴功炒金粉同秘汁泰式生虾🦐🦐。*双拼水门鸡饭会送冬瓜汤😧😧,个汤会有少少辣,鸡饭方面有炸同唔炸两种口味,炸鸡方面唔会好大旧,一啖就食到落口,原味嘅鸡就相当滑,啲皮唔会太多同太厚,所以总结黎讲系唔错!*鲜虾冬阴功炒金粉方面,唔算好大碟,但系黎到嘅时候好香,由于颜色方面有啲红,所以都知有一定嘅辣度,本人黎讲系接受到嘅,虾都入到味同大只😋😋*食完啲熟食之后,就叫埋个秘汁泰式生虾,配埋自己整嘅酱汁,带点酸同辣味,相当开胃,建议可以食左呢样先再食其他👍🏻。*整体黎讲,呢间水门鸡餐厅价钱算平民价,质素都唔错,可以下次再食多次。