2021-01-21
之前间中会帮衬嘅La Casa 前排换咗新装,装上霓虹灯型格木枱,由温馨小餐馆变成摩登快餐店,主食亦由手工意粉变咗汉堡~~🍔薄砌西冷汉堡配砵酒洋葱酱 (橡木烟熏芝士) 薄切西冷足料,肉质亦不错,配上秘制洋葱汁味道唔错,甜甜地几特别,亦唔会好heavy。不过小妹始终觉得Burger配厚厚嘅牛肉汉堡先有口感,依家冇咗咬一啖肉质必出黎嘅快感🤣 见佢特别讲明配橡木烟熏芝士,但小妹就食唔出有烟熏味🤔。跟餐配嘅薯条有埋芝士酱,味道同质感似配nachos嘅芝士酱,不过不失。至于薯条只属正常,睇落好似薯角更加吸引。 🍝黑松露野菌阔条面一上台已经闻落到松露香,意粉亦食到浓浓嘅松露味,而且几creamy。食得出面条系自家制,带少少咬口仲有蛋味,可惜当日嘅面条就比较碎散。。。有少少失分。睇落细细碗,不过份量唔少,食得饱饱。 $100左右又有返咁上下水准嘅意粉店喺上环唔多,所以以前小妹间中都会黎食lunch,不过转咗型之后感觉好似比以前逊色😶。。。老实讲中上环不乏burger店,La Casa只属中规中距;虽然依家仲保留住几款手工意粉,不过小妹都系比较钟意佢嘅以前嘅意粉,特别系西汤Rivoli~~如果可以加返
薄砌西冷汉堡配砵酒洋葱酱 (橡木烟熏芝士)
🍔薄砌西冷汉堡配砵酒洋葱酱 (橡木烟熏芝士)
黑松露野菌阔条面
🍝黑松露野菌阔条面
$100左右又有返咁上下水准嘅意粉店喺上环唔多,所以以前小妹间中都会黎食lunch,不过转咗型之后感觉好似比以前逊色😶。。。老实讲中上环不乏burger店,La Casa只属中规中距;虽然依家仲保留住几款手工意粉,不过小妹都系比较钟意佢嘅以前嘅意粉,特别系西汤Rivoli~~如果可以加返入菜单就好啦!
薄砌西冷汉堡配砵酒洋葱酱 (橡木烟熏芝士)