虽然我唔食生野, 但我又好钟意食日本野㖞, haha….. 今日黎到呢间日本料理食出鲜味来. 首先叫左个豚肉野菜沙律, 豚肉鲜甜爽口, 沙律菜也很新鲜, 如果想清清地就就咁食, 因为已经加了醋, 好开胃, 如果想味道再丰富d可以点呢个日式麻酱.跟住叫左呢个松叶蟹脚天妇罗, 哗…..呢个坚鲜, 超正, 首先天妇罗浆一d都唔厚, 啖啖肉, 超鲜, 超方便, 不需要自己整开d壳就食得, 而且蟹味十足, yummy yummy!!跟住再叫个清酒煮蚬, 粒粒肉都好饱满, 份量一d都唔少, 又无沙, 味道鲜甜再带点清香既清酒味 & 大葱既香味.呢个系软壳蟹牛油菓卷, 都系我飞佛黎架, 外软内脆, 再加上牛油菓既清香 & 口感也丰富起黎.哈哈…仲有呢叫个烧饭团, 表面煎得香脆, 好有饭蕉既香味, 外脆内软, 而且裹面还加上了紫菜, 令味道无咁挂.最后再烧返串豚肉串先, 因为我觉得呢都d豚肉唔错, 呢个坚正, 肥瘦适中, 唔会只食到肥膏, 但又够哂淋身, 外面又烧得香脆, 赞!!最后仲有呢个抺茶/柚子雪糕食tim ar....yummy yummy^^

2018-01-17