边个话夏天唔可以食鸡煲🥳最近嘅天气开始转凉,屋企人就谂住去食鸡煲,初初其实阿妈都唔同意,因为其实真系好热,但因为太耐冇食,而且真系好钟意食常会面嘅鸡煲🐔我其实会称依间做隐世鸡煲🙈事关佢个铺头系喺一个巷仔入面,但即使系巷仔入面,每一次佢都会好多人排队,一定要事先打去book位我哋成家四个人嗌咗一只胡椒猪肚鸡煲,汤底大概15分钟之后到,成个鸡煲好足料,好大阵胡椒味,又唔会话太辣,但我自己好钟意饮佢啲汤,如果接受到胡椒味嘅朋友,一定会好钟意,事关好暖胃。至于鸡煲入面啲鸡系好滑,唔会觉得好鞋,同埋食得出系新鲜唔会有好大阵雪味👌🏻。而且个鸡煲好足料除咗猪肚同鸡之外仲有好多冬菇,竹笙,竹系非常之索味。如果想来试吓鸡煲嘅朋友记住一定要book左位先,如果唔系真系有排等,同埋佢哋系星期二唔开㗎,千祈唔好摸门钉