星期六去开骆驼漆行街,shopping之前就去咗皇廷工房点心专门店医肚因为男朋友话佢10级肚饿,所以我哋两个人叫咗一个面同5个点心,overall嚟讲食物味道不过不失,我们呢间点心专门店坐得几舒服,有别于传统酒楼,所以都有几pair后生情侣。抵食之选我会介绍嘅就系午市套餐,一个饭/米线,再配一个点心同饮品,都只系$54,仲要个饭/米线份量真系超多见主食比较多人推介嘅系鸡肉云吞米线,所以我哋就即管试试佢啦。我想讲,个鸡肉云吞米线份量大到2个人都食到,佢仲有5粒云哋同半粒鸡蛋 味道方面,佢个汤底清清地唔会好浓味,云吞馅料有鸡肉、木耳丝,一啖一粒,口感滋味油菜 (套餐+$8)加8蚊鸡就有一大碟生菜,真心抵食,鼓油可以自己落皇廷虾饺皇 $26饺皮厚薄均匀、虾肉好弹牙,不过真心建议要趁热食蟹子烧卖皇 $24猪肉无肥膏,虾肉弹牙,超正!香芋蒸排骨 $26排骨份量好多仲好入味,芋头都好林身,好好食喇沙牛栢叶 $26出边酒楼食多数都系姜葱牛栢叶,佢个喇沙唔算太辣,但食落我就觉得佢似咖喱味多D,不过口感几过瘾春风得意肠粉($30/3条)多数酒楼都会喺肠粉入边加油炸鬼,但呢个入边系炸春卷,都几特别,食落好

油菜 (套餐+$8)
加8蚊鸡就有一大碟生菜,真心抵食,鼓油可以自己落

皇廷虾饺皇 $26
饺皮厚薄均匀、虾肉好弹牙,不过真心建议要趁热食

蟹子烧卖皇 $24
猪肉无肥膏,虾肉弹牙,超正!

香芋蒸排骨 $26
排骨份量好多仲好入味,芋头都好林身,好好食

喇沙牛栢叶 $26

春风得意肠粉($30/3条)
多数酒楼都会喺肠粉入边加油炸鬼,但呢个入边系炸春卷,都几特别,食落好似比平时更加香脆