2020-04-05
而家真系唔敢出去食,只可外卖返屋企食。屋企附近啲餐厅都已经食到厌。落小巴时,老公提议不如买啲小食返屋企。一向系广丰美食老顾客,佢地既格仔饼好好食。格仔饼同鸡蛋仔都系$10.一底新鲜热辣做起,又焗到岩岩好,外面少少脆,入面又唔会太冧。烧卖鱼蛋系我既最爱,平时谂唔到煮乜都会顺便买返一碗返去做𩠌,烧卖鱼蛋,10蚊十粒,真系平到笑。最钟意加上少少佢哋秘制辣汁,好好食。煎酿三宝$10四个,今日买咗$30咁又一只𩠌啦。最钟意系佢哋呢度买煎酿三宝,虽然啲三宝系一早做起同炸起咗,但系你买咗之后佢哋会再炸热一次俾客人,咁就可以食到热辣辣嘅煎酿三宝。我同老公大爱炸大肠$12一串。超脆既外皮,一咬落去,仲有少少汁滴出黎,落埋芥辣、甜酱,食落大肠味浓郁滋味。炸鸡脾$16一只。大大只,老板系炸之前,在鸡髀身界了几下,等鸡髀入边可以快啲熟,做到外皮酥脆,而裹面不会太老。街边小食买返去做𩠌都几好。价钱又平,最紧要系每样野俾你前都会翻热,就甘拎返屋企开嚟食就得,够晒方便。