2018-06-01 364 浏览
近排心血来潮好想试下韩国出名既「酱油蟹」咁就上网睇下边度有得食,咁岩睇到openrice,「新麻蒲」又有烧肉食,又有酱油蟹,酱油虾好多选择,咁就约老公系31-05-2018 收工食喇。到左新到会见到已经有人排队,我地都好开心谂住咁多人食,openrice啲人又讲到好好食实冇死啦,咁就入到去,叫左:-SS5 牛/猪套餐 -酱油蟹 一份-酱油虾一份一坐低见到成台都系配菜,有泡菜,海带,芽菜,洋葱,萝卜,沙律,生菜,芝士粟米-酱油虾我都系第一次食,我觉得个虾头啲膏都几甜,啲肉冇咩味,似食紧生虾刺身,点左佢跟黎既酱油会好食啲-酱油蟹依份酱油蟹真系好离谱!一黎到睇落去好似好好食架,又有膏,但系完全咸到食唔到!2百蚊一份蟹系可以咸到食唔到,直头我同我老公想顶硬上唔好哂野食埋佢都做唔到,系食到我地怕怕,就系依份蟹嬲到我地要上黎openrice比负评。-SS5 牛/猪套餐套餐部队锅 -最快黎到 入边有一个公仔面,餐肉,肠仔,菇,泡菜啲餐肉系好粉好霉,啲菇好入味,个公仔面我地谂住要煮就食左酱油虾先,点知食完个虾再食个面,已经淋到唔好食,其实我觉得个部队锅可以由得个客人几时煮先开火煮套餐霜降牛肉-有4块,
近排心血来潮好想试下韩国出名既「酱油蟹」
咁就上网睇下边度有得食,咁岩睇到openrice,
「新麻蒲」又有烧肉食,又有酱油蟹,酱油虾好多选择,
咁就约老公系31-05-2018 收工食喇。
咁就入到去,叫左:
-SS5 牛/猪套餐
-酱油蟹 一份
-酱油虾一份

-酱油虾
我都系第一次食,我觉得个虾头啲膏都几甜,
啲肉冇咩味,似食紧生虾刺身,点左佢跟黎既酱油会好食啲

-酱油蟹

-SS5 牛/猪套餐

套餐霜降牛肉-有4块,一开始烧谂住半生熟咁包生菜食,点知咬唔开㖞,咁谂可能系只牛唔系for半生熟食,要烧耐啲先食,另外个两块烧到全熟,都系咬唔到,要剪碎左先食到

套餐护心肉-系猪肉黎既,冇乜特别,因为我地已经食到冇哂期望

套餐牛排骨-其实即系牛肋条,个味甜甜地,又多肉汁几好食,佢好食系因为阵味系似出边买腌好左用黎烧野食啲腌肉,完全冇肉味

套餐拼盘-肠仔几好食,烧到个皮脆脆地,两只大虾又系霉既,反而佢啲冬菇同鸡比菇系最好食

套餐火脊牛肉寿司-佢系黎到先至系你面前烧,叫有啲睇头,但系佢烧到啲牛熟哂,干到唔知自己食咩肉

套餐饮品- 我地叫左两杯青提子果醋,佢奇在一啲都唔酸,仲好饮支支冰好假既糖水

套餐甜品-我地加12蚊升级做绵花猪古力雪花冰 啲绵花糖烧左个面脆卜卜好味

埋单一供$952蚊,但系就食到成肚火
依个价钱食依啲垃圾,真系永远都唔会再黎
咸到呕既酱油蟹
2018-05-31