2022-09-27
中环soho区有好多特色嘅酒吧但其实大馆入面都有唔少可以饮酒嘅地方,大家坐喺入面重可以感受到香港新旧文化嘅融合,会有另一番滋味💕朋友知道为食猫钟意饮茶,又钟意饮酒,于是夜晚就同咗我嚟「乐茶轩」啦环境「乐茶轩」有室内同室外嘅区域,而为食猫同朋友就当晚选择咗坐入面入面嘅装修真系好古色古香,怀旧☎得嚟,又cross over咗酒吧嘅元素,打卡一流饮品话明叫「乐茶」,餐厅嘅饮品就紧系围绕住个「茶」🫖字啦😽所以佢有个专for茗茶嘅menu~因为为食猫特别钟意饮铁观音,所以就叫咗个高香铁观音$58试吓一饮落去,真系唔同自己买嚟粗饮嘅茶叶😂每一啖都有淡淡嘅铁观音味,好清香另外,餐厅嘅主打系自家嘅茶味啤酒🍻为食猫同朋友就叫咗个$98,有4款茶味 — 1️⃣凤凰单欉淡啤、2️⃣玫瑰红茶季节啤、3️⃣茉莉香片小麦啤、4️⃣正山普洱英式啤嘅beer flight😎为食猫系咁多杯当中,就最钟意老欉同茉莉🌸🌸因为每一淡都有淡淡嘅茶香💖钟意饮茶嘅朋友,一定要试吓❣️食物餐厅系以素食点心🥟为卖点为食猫觉得系咁靓嘅环境之下食素,真系唔贵(出面标榜食素嘅可以好贵😭),而且都几好食,几别出心裁😻由于我唔系好好肉,所以如果唔讲比我知系素嚟嘅
饮品
食物
餐厅系以素食点心🥟为卖点为食猫觉得系咁靓嘅环境之下食素,真系唔贵(出面标榜食素嘅可以好贵😭),而且都几好食,几别出心裁😻由于我唔系好好肉,所以如果唔讲比我知系素嚟嘅,我根本唔会知系素😹大家平时夜晚如果想食得清d或者唔太肚饿,系度食吓点心,叹番杯靓茶都几好ga
(特别一提,呢度嘅员工嘅服务都好好,好亲切👍🏾)
为食猫真系超级多谢朋友带我嚟,我哋享受咗一个好美好嘅晚上🥰食完嘢,重可以系大馆散吓步tim 💜