2023-09-10
尖沙咀厚福街一向餐廳林立,今次去左一間玩得又食得既餐廳,自己邊燒漢堡扒邊食。餐廳仲有提供幾款二人餐,價錢大約300-400蚊左右。我地揀左ver. 3。二人套餐 $359芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中)2份月見味噌牛丼飯罐裝飲品2罐套餐睇落吾系好多野食,但絕對夠飽!因為主食漢堡扒好大份!套餐亦會包括面豉湯同胡麻醬沙律菜。一大個圓球既和牛漢堡扒,貌相吸引。芝士同蒜鋪系漢堡扒上,滑蛋系鐵板預熱保持溫度。第一次食既關係,店員亦有教我地點樣燒。首先用鐵鏟切一小部份漢堡扒,放上預熱好既石頭上,用鐵鏟輕輕壓平漢堡扒,每2-3秒反轉至熟為止,生熟程度可以按自己喜好。個人建議盡量避免放雞蛋、芝士等配料上去,以免肉未熟雞蛋、芝士已經濃左。值得一提枱面上既抽油煙管好夠力,所以餐廳整體都吾會有好大油煙。月見味噌牛丼飯可以2個人share食,薄片牛肉份量都多,生雞蛋黃撈埋白飯,仲有啲金菇、冬菇夾埋一齊食好味道!
二人套餐 $359
芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (中)2份