2017-07-30
呢半年剩系黎伦哥打边炉都打左三次😂,见上次抽奖抽到500蚊coupon, 今次试下私房菜先。私房菜最少要6位起,最低消费每人$350, 其实菜单主要系客人自订既,不过有限buget 唔知写乜好,于是就叫伦哥写左个每位$350蚊既菜单比我。呢个价未计加一,汽水唔包😭本身仲怕个餐食唔饱,点知饱到上心口!!等紧果阵有二碟小食,同埋送左碟炸鱼皮。估唔到鱼皮就咁食,食到个原味真系好薄同松化,同埋做到低盐少油。先黎个汤,雪莲红枣螺头炖鸡。个汤超清甜啊!!仲劲足料,无味精, 饮完都饱饱地,入边点少得螺肉,仲有鸡脚,猪肉,鸡肉😍原盅温度好滚烫要小心蒜蓉开边龙虾,每人半边。估唔到几大只仲连埋个钳,几好肉,肉质鲜甜弹牙,个底超级多粉丝😆梗系惊我地唔饱。不过可惜系个蒜蓉味唔多出,唔知系咪现成蒜泥黎,无蒜香味。最好食,一定系姜葱桶蚝煲。蚝劲大只,胀卜卜,两边煎香过,真系好鲜味多汁,连d 葱都超正!清蒸龙趸,啖啖肉,好食过平时打边炉果d, 个底有云耳捞下汁都唔错上汤浸菜苗,呢个个菜比较硬,唔多系菜苗,但味道ok,又有蕃茄,又有菇招牌鸡煲点少得,今次个size 劲大, 所以煮左成十分钟。依旧好食啊,最后打包左半煲
雪莲红枣螺头炖老鸡
招牌鸡煲点少得,今次个size 劲大, 所以煮左成十分钟。依旧好食啊,最后打包左半煲😂。。。个汁捞饭正
蛋白炒饭,黎到果时吓亲,佢个份量有12人咁多。味道清清地唔错,唔会太heavy,最后再打包😆
上埋个甜品,划上完美句号。呢个"真的假不了"真系好正,唔太甜又有椰香味,整多碗黎就好啦
真的假不了
呢餐埋单每人$38x, 其实有点贵,不过值得试一次。去过咁多间店,尖沙咀环境最好,至少大家一齐起鸡煲果时唔会不停咁轮住咳😂。不过是日三十几度,开左好多把风线都系好热,个冷气唔多够😓