2022-10-30
讲起打边炉,呢一个一年四季都唔可以缺少嘅活动,无论咩时候都系约朋友最佳既聚脚地!今日收工约朋友喺旺角行街,经过朗豪坊斜对面,就见到一间好显眼嘅边炉楼上铺,地点方便,燃起左我同友人「烚吓烚吓」既兴致!鸡煲海鲜放题套餐有两款选择,我哋拣咗B餐-美国SRF黑毛和牛($308)。落单之后就会有一盘刺身(头盘免费,其后追加需收费)作为开胃菜,份量系间人数而定,种类都系常见嘅刺身配搭,虽然系火锅店,但系一啲都唔马虎👍🏻,食到三文鱼嘅鲜味,赤虾嘅甜味😋,好期待之后嘅正餐!第一个嚟嘅系鸡煲(小辣),同友人第一次食唔够胆嗌得太辣,鸡件同酱汁嘅配搭比例啱啱好,唔会话太咸,如果系钟意食辣嘅朋友,建议可以嗌中辣或大辣,记住一定要慢慢食,因为仲有后面重头戏———黑毛和牛!🤤🤤我哋嗌咗鸳鸯汤底,个人口味系食肉要辣先jeng😋,食菜就清淡啲好啲,终于嚟到最期待嘅环节😋😋美国SRF黑毛和牛落单𠮶阵时系要以片数落单,谂唔到上嚟𠮶阵时每一片都几厚身,浸落去辣汤,30秒左右就可以食得🤤,肉质厚实、饱满,食完之后都即刻再追加!烧肉好惊喜原来可以同时打边炉加食烧肉,佢喺网上面落单𠮶阵时有一个column系嗌一啲腌过嘅肉,今次我
美国SRF黑毛和牛
烧肉
好惊喜原来可以同时打边炉加食烧肉,佢喺网上面落单𠮶阵时有一个column系嗌一啲腌过嘅肉,今次我哋主要嗌咗秋刀鱼同多春鱼,觉得唔够味嘅话可以出去自行调配酱汁,睇嚟讲个体验都不过不失!
边炉配料、MOVENPICK雪糕
由于有好多食物种类,喺出边食到嘅配料呢度都一定会有!最后以一人一杯MOVEMPICK作结,其实我哋真系食得好饱,好满足!钟意打边炉嘅朋友一定唔可以错过!一次过享受边炉!鸡煲!烧肉!刺身!四重享受😎