2023-11-19
朋友11月生日,又系揾好嘢食嘅时间了今次我book咗呢间响士丹利街马会楼上二楼嘅洋日式餐厅。其实之前都嚟过几次买六合彩,好几次都话有机会一定要试下呢间餐厅,终于!今次OpenRice可以book到!话说我同朋友一上到餐厅一坐低,侍应过嚟话叫我哋自己去柜位点餐同俾钱先,话因为唔够点餐code用sorry我真心笑咗,呢个原因太搞笑了吧,结果我提议转一张有点餐code嘅枱,就系咁解决咗问题(其实侍应应该醒目少少主动提出,因为成间餐厅得一半枱有客,大把枱可转)好啦,咁我哋坐低后即时有马会职员过嚟sell做会员开投注户口,搞咗成十几分钟先可以食饭…..正题!我哋今次系食lunch set, 点咗份纽西兰西冷蛋包饭餐+汉堡扒蛋包饭餐,随餐有餐汤/沙律+一杯餐饮。食物卖相其实几好朋友份西冷蛋包饭都好靓仔不过牛肉食落略硬,有改善空间。另外,我哋大家都叫咗杯香茅疆茶(跟餐餐饮),闻落好香,但饮落疆味不足。总结而言,呢间餐厅食物卖相唔错,质素正常,餐厅环境舒适,不过大家记得点完餐要先付款后送餐!
食物卖相其实几好
朋友份西冷蛋包饭都好靓仔