2023-12-04 281 浏览
啱啱去咗呢家喺角落里面嘅车仔面档,一进门口就见到啲色彩缤纷嘅横额同闪亮嘅灯饰,好似返咗去旧香港嘅街市,感觉好亲切🏮。我叫咗碗三𩠌面,拣咗滑嘅猪红、甘甜嘅萝卜同埋弹牙鲜美嘅墨鱼丸,啲猪红真系正到爆,一嘴一嘴嘅嫩滑,仲有几滴甘香嘅红烧汁;𠮶萝卜炆到啱啱好,唔会太烂,咬落仲留有少少清脆;墨鱼丸就真系弹牙得嚟唔会太过硬,好夹呀!汤底我选咗家传秘制酱,微辣得嚟又带少少香味,饮咗一啖,简直暖笠笠嘅,啱哋过呢个季节。我仲特别钟意佢哋个辣菜甫,夹𩠌食真系一绝,辣味提提吓但都唔会盖过其他味道🌶️。其他嘢都好食得滞,但最令我激赏嘅就系𠮶份葱香四溢嘅滑蛋,我都系第一次食到喺车仔面度可以加吓蛋!总之,呢间小店系个平价美味嘅好地方,下次又会再嚟试过其他嘅配搭😋!