2023-06-23
大少考完试就紧系要轻松一番,见好友嘅IG分享左佢去左一间旺角嘅楼上Café,食物OK得嚟又有得玩BOARD GAME,所以就带大少上去边食边玩啦! 我地被安排坐系梳化位,所以感觉都好舒服,一坐底大少就已经急不及待去拎GAME玩二人餐好抵食,$358就有PIZZA、意粉、小食同两杯餐饮,绝对系性价比高。先嚟两杯饮品,大少嘅小红帽(即系士多啤梨奶昔),我嘅就系杨枝甘露,两杯都唔错,外表靓靓啱打卡之外,饮落口感都丰富,最好就系唔会太甜。小食就嚟个炸蟹饼,佢系即叫即炸,新鲜得嚟蟹饼口感都好弹牙,配埋甜酸酱一齐食仲惹味。香辣虎虾海鲜意粉,单睇卖相系好吸引,有虎虾、青口..,新鲜得嚟意粉软硬适中,蕃茄酱好开胃,店员姐姐实在太贴心,主动问我地洗唔洗走辣,咁大少就食得更加滋味。10吋手拉PIZZA我地就叫左千岛夏威夷,馅料都好丰富,芝士、菠萝、烟火腿再加埋千岛酱汁,饼边够厚又香脆,而且又系即叫即焗,所以热辣辣咁食就更加好味。食饱饱我地又继续玩BOARD GAME,所以坐下玩下都差唔多三个钟先走,大少仲话有依个好地方,下次要揾埋姨姨们嚟再食/玩过呀