"无饭"夫妻今晚去咗油麻地揾食,本来一心想去旁边𠮶间韩式烤肉店,不过经过Coffee Jobs见到入面非常热闹,于是就入黎试吓啦。入到去餐厅全场满坐,好彩咁啱坐窗口位嘅一张二人枱嘅食客埋单走人,我哋先有位坐咋!睇吓餐牌,发现选择都唔少,可以散叫又可以食Set dinner。侍应推介我哋试吓啲新菜式,于是我哋就拣咗个脆脆芝士猪肋骨配薯角嘅set dinner, 再加一个牛油果软壳蟹杂菜沙律,同埋焗芝士肉酱意大利粉。落单嘅时候侍应已经讲咗个pasta会比较油,不过我哋一于无理佢跟餐嘅蘑菇忌廉汤好大碗,食到好多碎碎嘅菇粒,非常足料,而且个汤好creamy,如果成碗饮晒都几饱架。散叫嘅沙律好快上枱,好大碟菜啊沙律菜非常新鲜爽口,铺喺面嘅牛油果就好香好熟,而且件件都系厚切的,口感一流。软壳蟹size都唔细,炸得香脆又唔会好油腻之后猪肋骨就嚟啦!食肉兽见到咁大碟肉梗系开心啦猪肋骨面头铺左啲脆脆嘢(有啲似旺旺小小酥嘅碎碎)同埋好多芝士,口感丰富又好味。西餐食过咁多次ribs,呢度一定系最有创意嘅整法,值得一试呀!然后即叫即焗嘅意粉都到咗,份量十足,而且好多芝士同肉酱,味道浓郁,食到尾都唔会无𩠌!不过

忌廉蘑菇汤

散叫嘅沙律好快上枱,好大碟菜啊

牛油果软壳蟹沙律
之后猪肋骨就嚟啦!
脆脆芝士猪肋骨配薯角
食肉兽见到咁大碟肉梗系开心啦

焗芝士肉酱意大利粉
然后即叫即焗嘅意粉都到咗,份量十足,而且好多芝士同肉酱,味道浓郁,食到尾都唔会无𩠌!不过可能真系芝士太多嘅关系,食完都几滞

黎Coffee Jobs无理由唔饮咖啡的,于是就叫咗杯Caramel Latte。
Caramel  Latte
咖啡有简单的拉花,颜色系比较浅的,咖啡味唔算太浓而奶香十足,都几好饮。

埋单每人$200,食物好味又坐得舒服,下次可以再encore
2017-04-09
忌廉蘑菇汤