2024-06-27
每日番工最期待就系lunch同埋dinner,今日收工就捉埋我身边人一齐食2人岩浆沙嗲温体牛肉火锅🤤一入到去已经比佢哋个布置吸引咗,门口望入去大大个logo,餐厅周围都放咗好多bearbrick。佢哋系用木系嘅台橙,啲位都摆得阔落,又唔会坐得好迫🥰作为牛肉fans,我真系好兴奋呀,因为呢度我可以试到唔同嘅牛:牛菲力、封门柳、牛颈脊。除咗有牛肉,仲有份量十足嘅菜(金菇、娃娃菜、生菜)、燕饺、蛋饺、同埋花枝丸同贡丸。另外,我哋点咗个乌冬同埋大光面。个沙嗲汤真系好浓郁,唔使另外加酱啲牛都入晒味。我最钟意食佢牛颈脊,真系好腍。燕饺同蛋饺啲皮都好薄,入边啲馅朔埋啲沙嗲汁,正呀!食咗咁多肉,渌下几棵菜清清个胃先,个份量都好够,两个人食都唔使争。再煮埋个大光面先,个面沾满晒沙嗲汁。我有个私人食谱分享:去调味区加少少辣油同埋蒜,再夹埋啲远上嚟,会令你有当年中学时期食捞面嘅感觉啊!食咗咁多嘢,有少少口渴,我哋嗌咗茉莉毛尖。听个名系咪估唔到系咩呢?佢都系茶叶嘅一种,不过比起普通茶嘅味道更加浓,亦都相对涩啲,但系我本身就钟意浓味茶,所以我觉得几好饮。如果食食吓觉得唔系好够食,可以加$33,升级做任食牛肉。呢
如果食食吓觉得唔系好够食,可以加$33,升级做任食牛肉。
呢个餐真系好抵食,$368就有个二人餐。
但系而家只要过咗20:30,就有更优惠价格:
$288就享用到二人岩浆沙嗲温体牛肉火锅
(同样地,加$33就可以任食啲牛),仲可以试埋个本地大光面
(认真,可以参考吓我嘅煮法)
@3gong_hk
餐厅:三公台湾料理