2023-05-04
作为pizza炸鸡控,无时无刻都想食pizza炸鸡,近年特别流行食拉丝芝加哥薄饼🍕,食过既都知佢几甘正!今次拣左铜锣湾呢间小店支持下💪🏻!❣️Mr.K番茄芝加哥🍕$198以干番茄🍅、烤鸡、磨菇🍄、烟肉🥓、双倍水牛芝士🧀️、罗勒、巴马臣芝士、番茄酱、黑糖为主要材料的pizza🤩,卖相好吸睛🤩入口啖啖芝士,而且好足料,薄饼以黑糖面包配黑糖脆边,面包口感松软😋,吾会太甜,整个感觉真系好正好满足🥰🥰🥰,食完一旧好味到会想再食第二旧🤩。芝士控万勿错过💛!❣️蒜香蜜糖炸鸡(半份5件)$128一上枱有少少吓亲,见到个份量超巨大🫣。不过唔使担心系食得晒嘅🤭。外观巨大只系因为炸粉落得多,但并不影响整体嘅质素,因为个皮炸到好酥脆,好似食紧超香嘅炸鸡皮咁😚!略嫌炸得唔够干身,鸡肉味道偏淡,外层同底层都淋左好多蒜香蜜糖🍯酱汁,当中的蒜味同蜜糖味吾算好浓!❣️蜜糖芥末炸鸡(半份5件)$128呢款大推!👍👍 蜜糖芥末酱喺底部,点完酱汁味道够晒浓!但又吾会过咸!食到明显的蜜糖芥末味😋,好开胃又惹味!✏️没有其他分店✏️有加一服务费📍 Mr. K Pizza N Chicken (铜锣湾)铜锣湾登龙街36-48号登辉大厦地下B号
❣️Mr.K番茄芝加哥🍕$198
❣️蒜香蜜糖炸鸡(半份5件)$128
❣️蜜糖芥末炸鸡(半份5件)$128
✏️没有其他分店
✏️有加一服务费
📍 Mr. K Pizza N Chicken (铜锣湾)
铜锣湾登龙街36-48号登辉大厦地下B号舖