2015-12-08 990 浏览
今日同大少想去黄埔睇戏,谂住睇“那一天我们会飞”,点知……去到黄埔间UA,佢竟然……竟然同我装修……真系有啲想讲自己好白痴,点解唔上网睇左先,咁大安旨意,因为次次都好少人睇~既然戏睇唔成,我地就开始行吓街,顺便去揾食~行去OutBack𠮶边,见到有间Cafe都几人等位,见到多人等一定无死XDXD等咗大约15-20分钟就有位对于一个紫色控嚟讲,佢块墙完全啱晒我胃口,因为我系极级钟意呢只紫色,而且墙上面亦都放咗好多相,有啲系拉花相,有啲系食物相海虾蕃茄酱意粉 - 其实食意粉,我唔系太钟意食红汁,而且我觉得意粉都系白汁或者白酒煮会好味啲,但系……佢呢个蕃茄酱我觉得唔太酸,重有啲甜甜地,个海虾好爽口,意粉亦好弹牙 (AL DENTE),继上次去上环食到间弹牙意粉之后,呢间系我比较惊喜嘅其中一间,试问大家去Cafe会唔会预自己会食到弹牙意粉﹖一般都系淋到无牙BB都食到架喇~~焗芝士牛油鲜菌薯皮 - 个薯皮好得意,我估咋,我估佢系将薯仔肉起一部份,留返一少部份黏住薯皮,再将变成蓉嘅薯仔肉放入薯皮,加入鲜菌,拎去焗炉焗,因为我同大少觉得个皮部份焗得好香脆,而中间,除咗食到鲜菌之外,薯仔部份极似薯蓉,
既然戏睇唔成,我地就开始行吓街,顺便去揾食~
等咗大约15-20分钟就有位
焗芝士牛油鲜菌薯皮 - 个薯皮好得意,我估咋,我估佢系将薯仔肉起一部份,留返一少部份黏住薯皮,再将变成蓉嘅薯仔肉放入薯皮,加入鲜菌,拎去焗炉焗,因为我同大少觉得个皮部份焗得好香脆,而中间,除咗食到鲜菌之外,薯仔部份极似薯蓉,所以我地估佢系咁做
味道完全无得顶~~
手工和牛汉堡 - 用和牛做汉堡,真系无试过喺Cafe食过,汉堡扒好Juice,个饱其实如果两个女仔嚟,可以叫一个就会饱,因为都唔细,再加埋薯条,其实真系唔错~~
杏仁朱古力 - 其实我有好多朋友都唔钟意杏仁嘅味道,唔知点解,但系,我就好钟意,煲汤所有南北杏我都会食、杏仁茶、杏仁豆腐花、杏仁糊,总之系杏仁味我都好爱~
呢杯古古力最特别嘅地方除咗佢个拉花系熊啤啤之外,真系估佢唔到,入面竟然有一粒粒嘅杏仁小粒,饮饮吓,大少完全唔记得咗有杏仁粒,争啲哽亲 XDXD
热烤榛子朱古力 - 香浓榛子味道,不过如果朱古力再甜多啲会再开心啲,同埋……个拉花好得意,系肥版龙猫~~
Oreo & Brownie Waffle - 全晚邪恶之最,窝夫都已经够肥,重要再加埋Oreo同我至爱嘅Brownie,简直将我减肥计划终止咁滞(好彩咁食法第二日磅重都只系重咗一磅咁多)
Oreo就无得挑剔喇,好难唔好食,个Brownie我觉得可以再甜少少,质感绝对OK
其实窝夫我最欣赏系饼身唔太实,食落好似阵风咁系最好,因为窝夫话晒都只系甜品,太实会好饱,呢个我觉得啱啱好,当然……我地都系食唔晒喇~~
2015-11-22