2016-09-30
食左好多次le creperie, 今次终于的起心肝,写佢既食评。位于上环既店,中午往往是full house,不只港人,重有好多外国人会黎食。咁你都谂到有几好食啦。中午 既lunch set好抵食呀,有一款咸 既,有一款甜 既,仲有一杯野饮比你拣,都系$120 - 150 蚊松。如果唔系lunch 去食,一块crepe要成80几90蚊,所以lunch set系绝对超值。由于个人10分喜爱芝士,所以咸 既我拣左La Complete Galettes,食材好平同好简单, 芝士配上ham 既咸味岩岩好,咸味 既Galettes边皮脆脆地。 不过芝士食得多好济架。食完咸既crepe 已经好胞,但好戏在后头,女人系有两个胃既。好贪心,又想食朱古力又想食焦糖既我,简chocolate and caramel crepe 就最岩,crepe 皮系完全软林林, 虽然唔系好多酱,甜味岩岩好,唔太甜,但焦糖 味会盖过朱古力味,如果系钟意食朱古力多d 既朋友,可以只拣朱古力味。食完好满足。
中午 既lunch set好抵食呀,有一款咸 既,有一款甜 既,仲有一杯野饮比你拣,都系$120 - 150 蚊松。如果唔系lunch 去食,一块crepe要成80几90蚊,所以lunch set系绝对超值。 由于个人10分喜爱芝士,所以咸 既我拣左La Complete Galettes,食材好平同好简单, 芝士配上ham 既咸味岩岩好,咸味 既Galettes边皮脆脆地。 不过芝士食得多好济架。
题外话/补充资料:
侍应全部系外国人,Menu有中英对照。
不过lunch 都好多人, 所以要早点去等呀~