2022-08-25
突然间好想食burger 🍔‼️但系又想试下食啲特别既 果断选择左burger room-不过铜锣湾分店既位置有少少偏 -一坐低即刻叫左个黑松露芝士薯条try try佢$68可接受 芝士味好浓郁薯条全部即炸 好脆唯一缺点系黑松露味唔够出 唔系好食得出有黑松露味-4个人每人叫左4款唔同既burger佢落单有个好处系可以自行DIY咁除左走酱走洋葱个啲基本操作之外 中意食菠萝既可以另加想试鹅肝既都可以加 酱都可以另外加-1. 大烤菇芝士牛肉汉堡+菠萝 酱另上菇🍄虽然好够味 不过唔算大块加左菠萝即刻觉得fresh左 可以试试手打牛肉好厚实好juicy-2. 鹅肝牛肉汉堡一上碟就觉得好吸引一咬落去 鹅肝酱+牛肉汁出哂黎超级juicy 系食落少少麻烦姐隔离仲有少少沙律🥗比你食完鹅肝岩岩好可以一试-3. 黑松露芝士大烤菇烟肉牛肉汉堡烟肉有少少硬黑松露都系唔够浓 静系食到少少黑松露味系牛肉同大烤菇啲味够出 都好多汁-4. 软壳蟹汉堡呢碟一上黎我真系吓亲会唔会太澎湃😂😂😂 要咬哂侧边啲蟹脚先可以开始咬个burger软壳蟹好脆 但系又唔会好油呢个真系要衬热食 我食完一半休息左一阵先食另一边 搞到另一边
不过铜锣湾分店既位置有少少偏
烟肉有少少硬黑松露都系唔够浓 静系食到少少黑松露味
系牛肉同大烤菇啲味够出 都好多汁
4. 软壳蟹汉堡
软壳蟹好脆 但系又唔会好油
呢个真系要衬热食 我食完一半休息左一阵先食另一边 搞到另一边咬落变得好干身 即刻变到冇咁好食
意外既位系只软壳蟹好大仲要有蟹膏另外再加左蜜糖芥末酱咬落啖啖蟹肉啖啖酱 好正可以一试