2021-01-15
之前一直都有听过呢间舖头几好食不过今次先系我第一次试咁啱荃湾呢间分店新开张‼️‼️所以就去试吓呢间Pizza Maru———————————Pizza Maru依家有午餐精选我哋嗌咗两个set lunch,分别系烤鸡蜜桃薄饼(烧烤酱底)($98)、野菌意式罗勒香草意粉($89)同埋双拼炸鸡(蒜香甜辣秘制炸鸡同埋芝士秘制炸鸡)(12件)($218)首先讲咗第一时间嚟𠮶个烤鸡蜜桃薄饼先啦佢食落去真系几脆口😆😆同埋我觉得佢用蜜桃作为配料系几新鲜嘅(因为坊间好似好少见到有呢个配搭🤔🤔)带少少甜嘅蜜桃同埋烤熟嘅鸡肉配搭起上嚟几相得益彰⭐️⭐️为呢个Pizza整体加咗好多分之后就系𠮶个香草意粉🌿佢食落去好香浓嘅青草味同埋好Creamy、意粉咬落去𠮶个口感都好正💕💕加埋𠮶啲野菌就更加Perfect最后嚟嘅就系我哋最期待嘅炸鸡🍗(其实我哋一开始都有啲惊嗌得太多炸鸡😅😅)因为佢真系新鲜滚热辣炸起嘅我哋食落去嘅时候仲会有烟出添🤣🤣芝士秘制炸鸡食落去就好香浓嘅芝士味🧀🧀食落去一啲都唔会觉得好油腻或者会食到好滞❣️❣️而且蒜香甜辣炸鸡食落去就好脆口而且亦都因为佢写住系非辛辣所以食落去唔会真系太辣🌶🌶所以唔系好食得辣嘅人都
不过今次先系我第一次试
带少少甜嘅蜜桃同埋烤熟嘅鸡肉配搭起上嚟几相得益彰⭐️⭐️
为呢个Pizza整体加咗好多分
之后就系𠮶个香草意粉🌿
佢食落去好香浓嘅青草味
同埋好Creamy、意粉咬落去𠮶个口感都好正💕💕
加埋𠮶啲野菌就更加Perfect
最后嚟嘅就系我哋最期待嘅炸鸡🍗
(其实我哋一开始都有啲惊嗌得太多炸鸡😅😅)
因为佢真系新鲜滚热辣炸起嘅
而且亦都因为佢写住系非辛辣所以食落去唔会真系太辣🌶🌶
所以唔系好食得辣嘅人都可以试吓呢个
总括而言呢餐真系食得好满足
虽然而家冇得去食晚市
但系如果有兴趣嘅话不妨晏昼去试吓呢间荃湾新开嘅Pizza Maru 🤩🤩
去试吓佢哋嘅Lunch