2024-01-01 288 浏览
长洲美食多到数唔哂,今次介绍依间饺子冰室好受欢迎,亦系我再次回访👍🏻饺子多达9款口味,煎饺蒸饺样样齐,晏左去嘅部分口味已经售罄,想试记得早啲去喇!—— 咸蛋黄黄金饺依款最多人食!钟意咸蛋黄嘅超推介一定要试!半煎炸饺皮好脆,外层沾咗大量咸蛋黄酱,肉眼都见到大大粒咸蛋黄,邪恶十足😍饺子皮好薄,一咬爆汁,馅料满满—— 葱爆牛肉饺牛肉味超浓!!!一食成股牛味涌入黎咁,同样爆汁好juicy!葱味都唔输蚀,成个馅好惹味,整体都好好食—— 荷叶津白饺估唔到蒸饺都系咁好食😋比煎饺更加食到饺皮薄滑,但夹起一啲都唔会穿,荷叶香气渗入饺皮,津白肉馅鲜嫩香甜,津白切到一定大细,留有清爽口感—— 酸辣汤汤嘅调味偏辣有啲剌激感,酸味就后面渗出黎,几足料有丰富木耳丝,边饮汤边多左份口感,几开胃—— 鸡丝粉皮粉皮份量好多,中规中矩,麻酱一啲都唔孤寒,够哂捞均全碗🌟推荐指数:10/10‼️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍饺子冰室 (长洲)长洲大新海傍路86号地舖

—— 咸蛋黄黄金饺

—— 葱爆牛肉饺
葱爆牛肉饺

—— 荷叶津白饺
荷叶津白饺

—— 酸辣汤

—— 鸡丝粉皮
粉皮份量好多,中规中矩,麻酱一啲都唔孤寒,够哂捞均全碗

鸡丝粉皮

🌟推荐指数:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍饺子冰室 (长洲)
长洲大新海傍路86号地舖
葱爆牛肉饺