2024-04-08
唔知大家钟意唔钟意搭叮叮🚋?有时放假搭钟意电车慢慢行驶 唔使急嘅感觉总站落车后就去「夏雪summer ice」食个brunch🍽️几钟意铺面装修用深蓝色为主调再配上芥末黄色嘅椅子!颜色配搭令到成间cafe有格调!📸除咗装修上,餐厅既主打手工咖啡都有花心思!每个星期佢哋都会提供-6-7种唔同嘅咖啡豆⋯希望客人每日嚟都饮到唔同口味嘅咖啡⋯呢份心思已经好值得一赞🫶🏻担心翻译得差,食物名称直接用英文⬇️☕️ Hand Drip(selected)☕️ Honey Jasmine Latte🧇 Cream Cheese Salad Waffles + Beef Bourguignon + Kimchi Rice Cake with Pork Belly🍮 Devil Choco拣咗带有酒味嘅手工咖啡,有Baileys的味道,口感香浓而且几特别,啱晒转凉嘅天气!而茉莉latte相对咖啡味无咁浓同茉莉茶嘅茶味互相配合,蜜糖嘅甜味令人觉得饮得好舒服❤️店内主打食物就窝夫!虽然窝夫外表睇落好厚身!即叫即制所以做到外脆内软嘅感觉!而且好重蛋香味!查满淡芝士味道更加提升!咸食用原味窝夫配唔同嘅唔同嘅配料喺上面!红酒煮
有时放假搭钟意电车慢慢行驶 唔使急嘅感觉
几钟意铺面装修用深蓝色为主调再配上芥末黄色嘅椅子!
颜色配搭令到成间cafe有格调!📸
除咗装修上,餐厅既主打手工咖啡都有花心思!
每个星期佢哋都会提供-6-7种唔同嘅咖啡豆⋯
希望客人每日嚟都饮到唔同口味嘅咖啡⋯
呢份心思已经好值得一赞🫶🏻
担心翻译得差,食物名称直接用英文⬇️
☕️ Hand Drip(selected)
☕️ Honey Jasmine Latte
🍮 Devil Choco
拣咗带有酒味嘅手工咖啡,有Baileys的味道,
店内主打食物就窝夫!虽然窝夫外表睇落好厚身!
即叫即制所以做到外脆内软嘅感觉!
而且好重蛋香味!查满淡芝士味道更加提升!
咸食用原味窝夫配唔同嘅唔同嘅配料喺上面!
红酒煮牛肉煮得好腍!红酒酱汁同窝夫都好夹!
泡菜猪肉用左腩肉去煮!口感丰富!辣辣地几好味!
甜品拣咗邪恶版心太软😈😈😈
心太软切开后流心程度我俾🈵分!
朱古力浆流晒系朱古力味窝夫上,双重滋味!
香蕉表面烧上一层焦糖脆面!再配上云呢拿雪糕!
好食到光碟添!咁邪恶得唔得唔咖!🤭🤭🤭🤭